" "



//Balqis Ahmad\\
Katakan TIDAK pada tidur di dalam kelas ><



(bayangkan ini hangpa, dah tak mampu buka 
mata kih kih kih)

Ini step dia, mari kita mulakan!

Langkah 1


Kita buat ala-ala taichi sikit. Macam 
warming up dulu.

Langkah 2


Mulakan gerakan pusing kepala 
360 darjah. 
Buang angin-angin malas yang dok 
kat leher tuh.

Langkah 3


Ikut macam nih. Dari kepala kita
 ke tangan.
Ala-ala wave, kasi tangan gerak-gerak.

Langkah 4


Tegangkan otot-otot tangan. Hiiyakk kanan! 
Hiyyaaak kiri!

Langkah 5


Masih tak buka mata lagi nih. 
Kasi goyang badan ke kiri dan ke kanan.

Langkah 6


Ambil apa-apa objek, give a swat kat dahi.
Tepuk-tepuk muka pun boleh.

Langkah 7


Ayunkan dengan perlahan, tangan dan badan.
Buat macam gembira je.

Langkah 8


Keraskan badan. Goyangkan sikit tangan di sisi.
Better?

Langkah 9


Tak hilang lagi? Hah kasi agresif sikit.
Hiraukan apa orang nak kata.

Langkah 10


Dalam keadaan ceria, tepis segala aura-aura jahat 
yang bagi mengantuk.

Langkah 11


Dah tepis, ucapkan byebye pada stress. 
Don't you ever come again!

Langkah 12


Tengok kat cermin, goyangkan badan dengan
 hati yang gembira.

Langkah 13


Berlari-lari anak kat kawasan berhampiran.
Kalau ada orang tanya, cakap je nih 
langkah ke 13.

Langkah 14


Akhir sekali, katakan 'Oyyeah Oyyeahh'.
Buat gerakan joget kucing.

Kalau masih sama juga, masih ada sisa-sisa angin 
malas/mengantuk tuh. 
Hangpa boleh ikut langkah tambahan di bawah ini. 
(Bantuan rakan diperlukan)

Langkah 15


Minta bantuan rakan sebelah untuk 
picit-picitkan kepala.

Langkah 16


Ataupun goncang-goncangkan badan anda
sampai tersedar.

Langkah 17 (Inisiatif last, lepas nih tade dah)


Minta tolong rakan anda tadi ambil pen 
atau pensel
cucuk-cucuk kat spot badan hangpa yang mampu 
mengejutkan hangpa.

Berjaya tak?


Kalau dah critical sangat tuh, 
pi tidur je lah. 
Tak mampu eden nak menolongnya lagi.



Written by The Owner at Friday, April 12, 2013, 10:51 AM ϟ 0 Shout

Older Post | Newer Post


♥---------------------------------♥

Template: Putry Mirah
All a totally mine.No Basecode okay
Others: ? ? ?

Best view at MR.GOOGLE CHROME,congrat !

Dont Remove The credit ! I will make U Shame.Perkataan Hitam ni boleh padam


Copy Right . All Rights Reserved. Edited By Putry Mirah